In zilele cand nu stii ce sa mai gatesti Pampushka cu bacon, masline si parmezan este o reteta foarte simpla si mai ales gustoasa!
Avem nevoie de:
Pentru aluat – 200 ml lapte caldut
-300 ml apa calduta|
-2 linguri de zahar
-1 lingurita de sare
-4 linguri de ulei de masline
– 10 gr drojdie uscata
-750 gr faina
Pentru umplutura-masline, 250 gr bacon, parmezan
1 ou pentru uns
optional seminte diverse
Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza un aluat omogen si elastic care se lasa la crescut cca 1 ora. APoi se formeaza din aluat bilute care se intind in palma si adaugam bacon, maslina(fara samburi) si parmezan dupa care inchidem cu aluat si formam o bila pe care o asezam in tava. Continuam asa pana terminam tot aluatul, ungem cu ou si adaugam semintele si parmezan deasupra.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-40 min.
Dupa ce se rumenesc usor, se servesc asa cum sunt sau cu diferite sosuri la alegere!
Pofta buna!!!