Salamul cu notificare !

Traim in era notificarilor. Daca acum ceva timp notificarile cele mai frecvente erau sub forma plicurilor din cutia postala, acum cele mai cunoscute notificari sunt cele din telefon.Uneori sunt chiar enervante si deseori imi doresc sa dezactivez tot pentru a avea parte de putina liniste caci vorba bunicii :”Toata ziua iti striga telefonul acela. Raspunde sau inchide!”
MA chinuiam sa ii explic ce e cu el dar nici ca intelegea. Pe vremea ei, spunea, era mai multa liniste si oamenii erau mai preocupati de o viata sanatoasa.
Bunica mea e un fenomen sa stiti, refuza sa accepte tehnologia, pentru ea totul a amortit in timp, inca mai are telefonul acela vechi cu disc care sta la loc de cinste pe noptiera din hol. Nu am reusit sa o fac sa il schimbe cu cel nou pe care i l-am cumparat special, NU, acela e cel mai bun.SI frigiderul este tot cel antic , din vremea tineretii sale, care, culmea, inca functioneaza fara probleme. „De ce sa-l schimb draga cu cel nou, asta ce are? E mai bun ca al vostru de o mie de ori!Si invata draga sa asezi alimentele in frigider. La voi, daca deschizi frigiderul toate sunt puse grămadă, brânzeturile alături de legume, fructe şi mâncare gătită. Apoi te miri, că anumite alimente au prins un gust ciudat, iar altele s-au stricat înainte să le consumi si repede schimbi frigiderul”.

O privesc si zambesc, mereu ma cearta dar …are dreptate.

Sau cel putin avea dreptate….pana acum cand a aparut mancarea in ambalaj inteligent care să îți dea indicii despre conținut. Mai precis, despre temperatura la care este ținut ambalajul și, implicit, conținutul său: salamul Semenic Extra, de la Caroli, vine într-un ambalaj termosensibil, ambalate in folie si au o eticheta cu un cadran termosensibil, denumita CAROLIMETRUL TERMIC .Aceasta își schimbă culoarea în funcție de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este de sub 8°C și devenind galbenă când temperatura depășește 8°C.

Această prezentare necesită JavaScript.

Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din verde în galben depinde foarte mult de temperatura la care a fost depozitat produsul la rece și apoi la cât de cald este ambientul în care se amplasează. Dacă produsul a fost depozitat într-un frigider la 6°C și apoi se amplasează pe masa din bucătărie în care avem 26°C, cadranul termosensibil devine galben în aproximativ 40 de minute (atunci când produsul ajunge la o temperatură mai mare de 8°C).

Culoarea care ar trebui să trimită salamul la frigider este GALBEN .

Momentan, eticheta este disponibilă pe cele 3 sortimente ale Salamului Semenic – Extra cu 90% carne, Picant Extra cu 90% și varianta Gastro .
ffffffffffffffffff

Eticheta termosensibilă a fost gândită ca un instrument de notificare că alimentele trebuie să fie păstrate în condiții optime, cele menționate pe eticheta fiecărui produs alimentar. În cazul salamului Semenic Extra, cadranul termosensibil are rolul de a evidenția într-un mod foarte vizibil când este păstrat la temperatură optimă (sub 8°C) și de a atenționa când produsul se află la o temperatură peste 8°C și trebuie reamplasat la rece. Acest cadran termosensibil este amplasat pe fața etichetei, la toate salamurile Semenic Caroli atât cele de 350g, într-un mod cât mai vizibil pe fața etichetei, ușor de remarcat atât în vitrinele magazinelor cât și acasă la fiecare dintre noi.

Ei…si acum vine surpriza!! Ce credeti ca a facut bunica mea cea reticenta la tehnologie cand i-am prezentat cumparaturile facute pentru ea inclusiv  #mancarecunotificare???
I-au sclipit ochii, a soptit…„Caroli” apoi a bagat grabita salamul Semenic in frigiderul ei cel vechi!
„Hai mai repede baga-le si pe celelalte ca nu pot sta cu frigiderul deschis, acum am cadran termosensibil la salam!Si doar stii ca nu-mi plac notificarile!”

Si am executat, fireste, nu mai aveam nevoie nici eu de alte notificari, telefonul era de ajuns !

e5b394881836a0268b463f2b6aa325a3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s