Indiferenta ucide suflete!

Hope

Pentru fiecare dintre noi zilele trec aproape fara sa le simtim. Incercam ca la sfarsitul fiecareia sa obtinem tot ceea ce ne dorim… dar cati dintre noi ne gandim si la cei suferinzi din preajma noastra? In fiecare secunda dam peste suflete in cautare de ajutor. Mergand pe strada poti observa pe chipul semenilor nostri disperarea. Putin dintre ei au insa puterea de a-si striga durerea, dar si mai putini sunt cei dispusi sa faca ceva pentru ei. Daca iti continui drumul nestingherit este imposibil sa nu observi zecile se suflete necuvantatoare ce isi duc traiul intr-o lume a indiferentei. Putine lucruri ne mai ating, putine lucruri ne mai indupleca, si mai putine lucruri ne determina sa luam atitudine. Cate lucruri s-ar schimba daca fiecare dintre noi am darui zilnic un zambet?…daca fiecare dintre noi ne-am opri o secunda si am darui alinare unui suflet chinuit?
Traim intr-o lume a individualismului, in care fiecare lupta numai pentru el, o lume in care daca esti altfel esti marginalizat si inteles gresit. O lume in care daca iti strigi durerea esti alungat, considerat slab si las, esti atacat si lovit adesea chiar de cei carora indraznesti sa le spui ce te apasa. Indiferenta ucide! … indiferenta ucide sufletul celui care ajunge nepasator, dar si sufletul celui care indrazneste sa isi strige in van suferinta. De ce suntem indiferenti? De ce am ajuns sa nu ne mai pese? Pentru ca ne este mult mai comod sa ne prefacem ca nimic nu ne poate atinge, este mult mai facil sa traim sperand ca nu vom ajunge niciodata sa simtim durerea, ca nu vom cadea niciodata in randul celor suferinzi. Este cu mult mai simplu sa credem ca suntem invincibili si nemuritori. Putem fi oare siguri ca vom fi fericiti si ca nu vom avea niciodata nevoie de ajutor? Evident ca nimic in viata nu este cert, nu vom sti niciodata unde si cum vom ajunge. Incetati sa fiti indiferenti! Incetati sa va amestecati in multimea celor nepasatori, lumea celor in care sufletele se sting si mor! Cautati sa oferiti sufletelor de langa voi ajutor atunci cand il cauta si il cer. Incercati sa nu mai fiti ignoranti si sa nu ii refuzati pe cei care va cer ajutorul. Oferiti putin din sufletul vostru celor ce au nevoie, incercati sa daruiti alinare, incercati sa daruiti un zambet.
Sunt convinsa ca fiecare dintre noi a suferit mai mult sau mai putin, si sunt convinsa ca multi dintre cei care au suferit au avut nevoie de ajutor. Dintre acestia putini sunt cei care isi plang suferinta si foarte putini sunt cei care o fac in fata celui care i-a ranit. Din pacate nu multi sunt cei care ii cred pe acestia niste invingatori, niste oameni puternici, tocmai pentru ca isi accepta durerea si reusesc sa vorbeasca despre ea cu cei care au pricinuit-o. Cand reusesti sa vorbesti despre ce te doare cu cel ce te-a ranit ii oferi sansa sa te mai raneasca, pentru ca va sti cu siguranta ce te face sa suferi. Nu va temeti sa vorbiti liber despre tot ceea ce va doare, pentru ca puterea cuvantului este nemarginita, cuvantul elibereaza suferinta si vindeca. Priviti-i dar pe cei ce pot vorbi despre durerea lor ca pe niste invingatori, nu ca pe niste lasi, ascultat-i si daruiti-le ceea ce nu are pret…linistea. Daruiti alinarea sufletelor care o cauta.
Asa cum un cuvant poate ucide un suflet prin semnificatia pe care o poarta, asa indiferenta poate deveni o arma invizibila. Va spun din proprie experienta ca nimic nu doare mai tare decat indiferenta celor catre care iti strigi neputinta, indiferenta acelor suflete pe care le chemi in ajutor atunci cand ai cea mai mare nevoie de sustinerea lor. Renuntati la indiferenta si ignoranta, ganditi-va de doua ori inainte sa refuzati un suflet care striga dupa ajutorul vostru.
Iubiti, iertati si daruiti…iubiti-va semenii, ierati-i pe acei ce va gresesc si incercati sa daruiti un zambet in fiecare zi!
( sursa -net )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s