Una dintre cele mai importante si mai frumoase sarbatori ale crestinatatii este sarbatoarea INVIERII DOMNULUI. Este cu atat mai speciala cu cat are menirea de a aduce impreuna familia si pe cei dragi noua.O asteptam cu bucurie si fiecare dintre noi incercam sa facem in asa fel incat sa fie o sarbatoare de neuitat si sa pastram traditiile.
Vopsirea de oua rosii este unul dintre cel mai raspandit obicei crestin.Una dintre legendele legate de obiceiul vopsirii oualor in cultura romaneasca spune ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea au fost inrosite de sangele care picura din ranile lui Iisus.
In noaptea de Inviere, credinciosii sunt incurajati sa mearga la biserica si sa ia lumina. Ei trebuie sa aduca de acasa o lumanare, pe care o vor aprinde cu cea pe care o scoate parintele din altar. Lumina este simbolul Invierii.
Cele mai multe familii pastreaza restul de luminare ramasa nearsa dupa slujba si o aprind in cursul anului in cazul in care au un mare necaz. La sfarsitul slujbei de Inviere, preotul imparte tuturor Sfintele Pasti si ii impartaseste pe cei mici.
Toate familiile servesc la masa de Paste carne de miel preparata sub diverse forme. Fie ca este vorba despre friptura sau drob, cei mici si cei mari se bucura de carnea gustoasa.
Mielul este simbolul Mantuitorului Iisus, care a fost sacrificat pentru a salva omenirea.